do you like it ?

Monday, 26 November 2012

About HARIMAU MALAYAN :)

assalammualaikum saudara-ku .
anda-2 semua saudara seislamku . apalagi ? dah jawab salam ? blom ? k , jawab sekarang . ^_^


saja . letak gambar comel ni dulu . sebab nak ambil hati anda-2 baca post ni . comel kan ? . aku pun terikut "nganga" masa tengok gambar ni . haishh . subhanallah , comel sungguh ! 

especially , sejak dua menjak ni . bola sepak negara kita kurang masyukkkk . maybe antara anda-2 yang kecewa , "ahh, tak nak aku sokong ko lagi " , ghedha a.k.a REDHA , macam-2 la . eh,eh,eh dont be like that yo . chill-2 . kita kan orang MALAYSIA . kena semangat dong . sokong-2 . jangan salah kan either player or coach tu . nak menang , kena manyak doa . ok ? . bagus . macam ni la aku nak . THINK POSITIVE . kalau la player harimau malaya dapat baca post ni . ofkos tersenyum an ? . hehe . perasan . tapi aku tak harap pun . eshh . dah-2 abaikan . 

tapi kan . nak bagi satu cadangan larh . maybe its better then past . nak aku tunjuk tak ? sait noh .

ARAHAN: cari 9 perbezaan .

ha,ha ? . apa perbezaan antara gambar tu . tok seh-2 dok ikut arahan tu . saje . cepat-2 . dah jumpa lom ? if 
dah jumpa pi kat "CAKAP CAKAP" kat situ . tulis jawapan anda . hehe . jika sudi . cer anda-2 tengok part lutut antara dua gambar tu . ada cop-2 kuning kan . baru lepas edit tu . ni just cadangan aku . TUTUP AURAT . owsem kan . insyaAllah , Allah permudahkan MALAYSIA maju and menang for next time kalau bukan masa ni , dengan menutup aurat . 

 especially , mereka yang ISLAM tu . aku ingat lagi techline mawi : world-2 jugak , akhirat jangan lupa . ha ! kat situ dah tunjuk . TO ALL MUSLIM OUT THERE ! tutuplah auratmu . penting tu . kalau tak tutup , dapat dosa . ni juga pesanan buat diriku yang sering lupa and muslimah kat luar sana . k ? aku terpegun dengan satu gambar ni . dapat kat MR GOOGLE . 


ni gambar pemain bola sepak perempuan kat iran . awesome right ? . yes! . iktibar untuk semua orang . either boy or girl . AURAT TU PENTING . lagi-2 kita ni ISLAM . kan . 

BOYS ! 
dah tau kan paras aurat anda tang mana ? tak ingat , tak tau , ingin tahu ? okay-2 . ini peringatan kita bersama.

see? like this la , khalifah kita ! 

GIRLS!
you ouls pulak k . 
jika nak detail . please tanya someone or surf internet ka . ok ? . 

kalau anda-2 tutup aurat mesti orang lain suka . sedap mata memandang . like this child . 


comel-2 . kecik-2 dah bertudung . 

tanyalah diri sendiri k . insyaAllah you ouls can do it ! . amiinnn =D . 
must remember !

thank you for read . jangan lupa share dengan kengkawan ye . peringatan kita bersama . 

SYUKRAN JAZILAN
ikhlas daripada Nur Anis Liyana bt Md Shalan dan Amizah
*nama ibu jangan lupa ^_^

2 comments:

0 bagi senyum ^^