do you like it ?

Friday, 31 May 2013

setiap nafas yang dihembus


fuhhh 
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang
Assalammualaikum , ya Akhi ya Ukhti .

ha , ha . dah jawab salam ? belum ? k , kiraan 1 ! cepat jawab ! . fuhhh . ponat den mengira . hehe . ok 
#sambung 
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

siapa tahu lagu apa tu ? angkat tangan ! k , tak nampak . walawala . saja nyanyi lagu tu . teringat pak cik Idris . naib juara kilauan emas tuuu . TAHNIAH . haha . den minat pakcik tu sebab my auntie said her face like my arwah atuk walaupun den tak pernah see his face . that's why I ... (?) . hehe . tak dapat nak tulis la . hehe . 

ini dia , 


By the way , bukan nak cerita pakcik Idris tapi ...... (?) . adalah . 
teringat my friend kat SAM=D . suasana kat sana . semua anggun ayu jelita . walawala . kalah . Ratu ..hmmm apa ea? tak tahulah .


ni tahun lepas 2 Sidiq 



dengan cikgu Suwaibah


flying ! bukan Fly Z naa .


dorm D'13 . terbaik dari SAMSMILE !

malam kenangan . serba RED Warrior ! hehe
NOW ! kami dah Form 3 ! oh tidak . hehe . kami PMR tahun ini . to all my reader's doakan kami dapat keputusan cemerlang PMR tahun ni . k ? boleh ke tidak ? boleh . hehe . kita tanya kita yang jawab . 

"Dengan ini saya wakil rakyat Form 3 se Malaysia ingin meminta maaf jika ada salah  dan silap harap dimaafi . Doakan kami berjaya dunia akhirat . "

 Amiiinnn =D . terima kasihh .
#ok sambung , 

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

layannnnn ~ sekian . Assalammualaikum ! jawab-jawab . Smile Always ! . Jangan lupa datang lagi . 

Sunday, 12 May 2013

BROGA ! we're here !


Assalammualaikum !

fuhh , fuhh , fuhh !
BROGA ! exciteddd :) 
Alhamdulillah sampai jugakkkk 

11 Mei 2013 - 

'

pagipagi lagi . dalam pukul 6.10 . cam tulahh . gelap lagi . datang-datang je . parking penuh . tapi tinggal satu  ,memang khas untuk kami je . *nampaktakkebohongandisitu? hoho . nampak pulak student U . semua serba merahhhh~ waaa , membakar semangat betul . nasib baik la den serba putihhhh . diyakini suci :) muehehe . 

lepas je parking , kami terus jalan naik bukit . masa tu selamba je naik . tak buat warm up , tak buat apa . terus je naikkk . wohoo . semangat punya hal . hehe . baru sekrat jalan , dah lenguh kaki . den tanya abe den , "ANCIK, kita tak warmup dulu td . lenguh dah kaki aa ." "aku dah warm up kat umah tadi" "adoi" . dalam hati , ok takpe-takpe . ANIS BOLEH ! wuhuuu . kami teruskan perjalanan . sambil jalan tu , jenguk2 jugak kat belakang . jenguk khabar kakak den ngan kawan dia . huishhh , jauh ketinggalan mereka . hehe . jadi den ngan abe den baik kan . waiting for my sister and her friend naik . ni ha hasilnya .


sampai jugak mereka ni . ok , kami take recess jap. sambil bergmbar . yang den ni , tak sabar nak sampai puncak . apabila difikir kembali . SABAR ITU SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN . siapa la tak nak iman kan . mesti la nak ! . ok . then, kami teruskan perjalanan . 



ni cantik kan ? den yang ambik




sampai di puncak pertama . :D i'm so glad . subhanallah . cantik kan ? . kalau nak jelas , pergi la BROGA . gambar tak berapa nak fokus . hakikatnya mata lebih hebat daripada kamera . right ? ciptaan Allah lah yang terbaikkk :) 




our journey is not easy as ABC
TRANSLATE : perjalanan kami tak lah senang macam belajar Abc . ngeh2 . take note idiom tu :)

puncak kedua -




haa , baru puncak keduaaa . kira happy la ni . teruskan perjalanan .

haaa! itu tmpat kami nak tujuuuu .

hohoho . kepenatan ye kak



Finally !

Alhamdulillah , sampai jugakkkk :)




haha , pakcik kat belakang tu . nak posing sekali . Al kisah , naik bukit ni tak de lah mencabar mana . seronok laaa . ok , kalau anda-anda nak pergi , ajak la saya . WOKEYYYY ? . Insya Allah , i'll follow :) tapi memang best la . sampai ada orang turun bukit tu berlari-lari . haha . den dongar , ada seorang "penaik bukit" ni cakap , "eh , orang yang sewel je buat benda ni(lari2 time turun bukit)" hohoho , menyirap darah abe den . coz , sebelum ni dia pernah lari . abang den berkata " e leh , tak berani cakap la " wuhuuuu . nasib baik la orang tu tak dengar . kalau tak , berlaku perang dunia tergempar lak . masuk paper , muka depan . hahaha , *alamak, terlebih sudah . stacy yo . macam-macam gelagat orang kat sana . haha 1MALAYSIA ! 


sekiannnn . 
"SMILE IS SUNNAH"